Ανατολική Ευρώπη

Τσεχία

Η Τσεχία βρίσκεται στην κεντρική Ευρώπη και συνορεύει με την Πολωνία, τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Σλοβακία. Έχει έκταση 79.000 τ. χλμ. και έχει πρωτεύουσα την Πράγα. Ο πληθυσμός της είναι περί τους 10.250.000 κατοίκους. Επίσης είναι χωρισμένη σε 14 περιφέρειες.

Ρουμανία

Η Ρουμανία είναι μια χώρα που καλύπτει μια έκταση 238.391 τετρ. χιλιόμετρα και βρίσκεται στη νότιο-ανατολική περιοχή της Ευρώπης, στο σταυροδρόμι των κύριων εμπορικών οδών, που συνδέουν τη Δυτική Ευρώπη με τη Ρωσία, την Εγγύς Ανατολή και την περιοχή του Καυκάσου, ενώ έχει πληθυσμό περί τους 22.355.000 κατοίκους. Η πρωτεύουσά της είναι το Βουκουρέστι, ενώ η επίσημη γλώσσα της είναι τα Ρουμάνικα.

Πολωνία

Η Πολωνία είναι μια χώρα στην κεντρική Ευρώπη που συνορεύει με τη Λευκορωσία, Τσεχία, Γερμανία, Λιθουανία, Ρωσία, Σλοβακία και την Ουκρανία. Έχει πληθυσμό περί τους 38.000.000 κατοίκους. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες γνώρισε σημαντικές αλλά και δραματικές αλλαγές στο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον της.

Ουκρανία

Η Ουκρανία είναι μια χώρα που βρίσκεται στην Ανατολική Ευρώπη, ενώ τα σύνορά της βρέχονται από τη Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική. Έχει πληθυσμό περί τους 45.000.000 κατοίκους και πλούσια καλλιεργήσιμα εδάφη, πολύ καλά ανεπτυγμένη βιομηχανική βάση, και άριστα εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό 20 εκατομμυρίων ατόμων.

Μολδαβία

Η Δημοκρατία της Μολδαβίας βρίσκεται στα νότιο-ανατολικά της Ευρώπης, μεταξύ της Ρουμανίας και της Ουκρανίας, και έχει πληθυσμό περί τους 4.320.000 κατοίκους. Από τον Μάρτιο του 2008, η Δημοκρατία της Μολδαβίας έχει ωφεληθεί από τις προτιμησιακές εμπορικές συναλλαγές  με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς προσφέρουν  δωρεάν πρόσβαση στην κοινοτική αγορά 12.000 προϊόντων που προέρχονται από τη Μολδαβία. Αποτελεί επίσης μέλος της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου (CEFTA).