Ευρώπη

Φινλανδία

Η Φινλανδία  είναι χώρα της βόρειας Ευρώπης. Βρίσκεται ανάμεσα στην Σουηδία, την Νορβηγία, την Ρωσία και την Βαλτική θάλασσα. Έχει έκταση 338.145 τετρ. χιλιόμετρα και πληθυσμό 5.325.000 κατοίκους.

Σουηδία

Το Βασίλειο της Σουηδίας είναι μια σκανδιναβική χώρα στη βόρεια Ευρώπη. Συνορεύει με τη Νορβηγία δυτικά, τη Φινλανδία στα βορειοανατολικά και έχει πληθυσμό περί τους  9.100.000 κατοίκους και η πρωτεύουσά της είναι η Στοκχόλμη.

Πορτογαλία

Η Πορτογαλική Δημοκρατία βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Ιβηρικής χερσονήσου στην νοτιοδυτική Ευρώπη. Βόρεια και ανατολικά συνορεύει με την Ισπανία ενώ νότια και δυτικά βρέχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό. Η χώρα περιλαμβάνει δύο αρχιπελάγη στον Ατλαντικό, τις Αζόρες και την Μαδέρα, ενώ έχει έκταση 92.090 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό περί τους 10.300.000 κατοίκους.

Ολλανδία

Οι Κάτω Χώρες (στα Ολλανδικά: Nederland) ή Ολλανδία είναι το ευρωπαϊκό τμήμα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών (Ολλανδικά: Koninkrijk der Nederlanden). Το πολίτευμά της είναι Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με συνταγματικό μονάρχη. Στο βασίλειο ανήκουν και η Αρούμπα, το Κουρασάο και ο Άγιος Μαρτίνος (πρώην μέρη των Ολλανδικών Αντίλλων).

Νορβηγία

Η Νορβηγία είναι μία από τις τέσσερις σκανδιναβικές χώρες και βρίσκεται στην Βόρεια Ευρώπη, ενώ συνορεύει με τη νορβηγική και τη Βόρεια Θάλασσα. Αν και έχει μικρό πληθυσμό (περί τους τα 4,67 εκατομμύρια κατοίκους), εν τούτοις είναι από τις πλουσιότερες χώρες, με κατά κεφαλήν ΑΕΠ $ 58,600 το 2009.

Μάλτα

Η Μάλτα βρίσκεται στη Μεσόγειο θάλασσα, ενενήντα τρία χιλιόμετρα νότια της Σικελίας και 290 χιλιόμετρα βόρεια της Λιβύης και έχει περί τους 420.000 κατοίκους. Την 1η Μαΐου 2004 το νησί έγινε κράτος - μέλος της ΕΕ, ενώ το 2008 υιοθέτησε το νόμισμα του Ευρώ.

Κύπρος

Η Κύπρος αποτελεί ανεξάρτητη νησιωτική χώρα της ανατολικής Μεσογείου. Συνορεύει θαλάσσια με την Τουρκία, την Συρία, τον Λίβανο, και την Αίγυπτο, ενώ έχει πληθυσμό περί τους 1.000.000 κατοίκους.

Ιταλία

Η Ιταλική Δημοκρατία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα: τη Σικελία και τη Σαρδηνία. Έχει έκταση 301.318 τετρ. χλμ και πληθυσμό περί τους 60.100.000 κατοίκους.

Ισπανία

Το Βασίλειο της Ισπανίας είναι ένα κράτος της νοτιοδυτικής Ευρώπης που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Ιβηρικής χερσονήσου, ενώ ο πληθυσμός της ανέρχεται περί τους 47.042.000 κατοίκους.

Ιρλανδία

Το νησί της Ιρλανδίας βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Ευρώπης και το πλησιέστερο σημείο της είναι περίπου 20 χλμ. από τη Μεγάλη Βρετανία. H δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης εστιάζεται κυρίως στην δημιουργία σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος που να υποστηρίζει τις ανάγκες των επιχειρήσεων, όμως ο πληθυσμός των 4,2 εκατ. κατοίκων προσφέρει περιορισμένες ευκαιρίες για τη βιομηχανική επέκταση με βάση την εγχώρια αγορά.