Αμερική

Μεξικό

Το Μεξικό είναι χώρα του νότιου τμήματος της Βόρειας Αμερικής. Το επίσημο όνομά της είναι «Estados Unidos Mexicanos» (Ηνωμένες Πολιτείες του Μεξικού). Βρέχεται από τον Ειρηνικό και Ατλαντικό ωκεανό και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα της Μεξικάνικης Χερσονήσου που ενώνει τη Βόρεια με τη Νότια Αμερική. Συνορεύει βόρεια με τις ΗΠΑ, νοτιοανατολικά με τη Γουατεμάλα και τη Βρετανική Ονδούρα, ενώ έχει έκταση 1.972.549 τετρ. χλμ. και πληθυσμό περί τους 112.300.000 κατοίκους και χωρίζεται σε 31 περιφέρειες και το Μέξικο Σίτυ ως πρωτεύουσα.

Καναδάς

Ο Καναδάς αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στον κόσμο, με πληθυσμό 35 εκατ. κατοίκους και είναι μέλος του G7. Σημειωτέον ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας είχε τις καλύτερες επιδόσεις από το υπόλοιπο των χωρών του G7 κατά τη δεκαετία 2001 - 2011. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των δημοσιονομικών πολιτικών του Καναδά, οι οποίες στηρίζονται στην χαμηλή εταιρική φορολογία, στην συνετή δημοσιονομική διαχείριση και στον χρηματοπιστωτικό διακανονισμό.

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ ή Αμερική), είναι μία ομοσπονδιακή συνταγματική δημοκρατία που περιλαμβάνει πενήντα πολιτείες και μια ομοσπονδιακή περιφέρεια. Με έκταση 9,83 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμό άνω των 312 εκατομμυρίων κατοίκων, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα σε συνολική έκταση, και η τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση ξηράς και πληθυσμό. Είναι ένα από τα πολυπολιτισμικότερα κράτη του κόσμου, χώρα υποδοχής μεγάλης κλίμακας μεταναστών από πολλές χώρες.

 

Βραζιλία

Η Βραζιλία αποτελεί την πέμπτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο με πληθυσμό περί τους 200.000.000 κατοίκους. Η οικονομία της συγκαταλέγεται στη κατηγορία των «ανώτερων των μεσαίων οικονομιών», σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, καθώς αναπτύσσεται με ρυθμό μεγαλύτερο από κάθε προσδοκία σε ποικίλες δραστηριότητες και τομείς. Έτσι, επεκτείνοντας την παρουσία της στις παγκόσμιες αγορές, η βραζιλιάνικη οικονομία βρίσκεται σήμερα στη 10η θέση σε όλο τον κόσμο. Οι κύριες πηγές της οικονομίας της, παραμένουν οι φυσικές πηγές και η γεωργία, αν και οι εξαγωγές της χώρας συμπεριλαμβάνουν συνδυασμό εμπορευμάτων, βιομηχανικών ειδών και πετρελαίου.

Αργεντινή

Η Δημοκρατία της Αργεντινής είναι μια ισπανόφωνη χώρα στο νότιο τμήμα της Λατινικής Αμερικής, μεταξύ των Άνδεων και του νότιου Ατλαντικού Ωκεανού. Είναι η δεύτερη σε μεγαλύτερη έκταση χώρα της Λατινικής Αμερικής μετά τη Βραζιλία. Συνορεύει με τις Ουρουγουάη, Βραζιλία, Παραγουάη, Βολιβία και Χιλή και έχει περί τους 41.000.000 κατοίκους.