Φορολογικό σεμινάριο για Κατοίκους Εξωτερικού

Φορολογικό σεμινάριο για Κατοίκους Εξωτερικού

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ημερίδα με θέματα φορολογίας κατοίκων εξωτερικού από το Σύλλογο Ελλήνων Επιστημών του Τέξας και το Προξενείο της Ελλάδας στο Χιούστον, σε συνεργασία με την εταιρία χρηματοοικονομικών και φορολογικών υπηρεσιών TaxExperts.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται παρόμοια εκδήλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τόσο μεγάλη συμμετοχή κόσμου και τόσο ευρεία αποδοχή από τις τάξεις των Ελλήνων ομογενών. Μοναδικό ήταν επίσης το υλικό που διανεμήθηκε δωρεάν στους συμμετέχοντες, το οποίο αποτελείται από μία πολύ υψηλού επιπέδου ανάλυση στην Αγγλική γλώσσα, του φορολογικού πλαισίου στην Ελλάδα.

 

 

Ο εισηγητής της εκδήλωσης κ. Νανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας TaxExperts, που εξειδικεύεται σε θέματα χρηματοοικονομικά και φορολογίας, αλλά και της GoldGreece (www.goldgreece.com) που δραστηριοποιείται στο real estate, από το γραφείο του στην Αθήνα, μέσω τηλεδιάσκεψης έκανε εκτενή παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων και αλλαγών στα φορολογικά της Ελλάδας και απάντησε σε ερωτήσεις ομογενών του Χιούστον που έδωσαν το παρών στο Martel Hall, Annunciation Greek Orthodox Cathedral.

Ο πρόξενος της Ελλάδας στο Χιούστον, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε σχετικά: «Πρωτοβουλία αυτή ήταν συνέπεια της καθημερινής μας τριβής με τους εδώ ομογενείς οι οποίοι, δεδομένης της πολυπλοκότητας και των συχνών αλλαγών στην ελληνική φορολογική νομοθεσία δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν επακριβώς το σύνολο των φορολογικών υποχρεώσεών τους.Ήταν η πρώτη φορά που έλαβε χώρα μια τέτοια εκδήλωση στο Χιούστον, γεγονός που ενθουσίασε τους συμπατριώτες μας. Η ανταπόκριση ήταν ιδιαίτερα θερμή, οι εντυπώσεις πολύ θετικές, ενώ καθολικό ήταν το αίτημα για επανάληψη της εκδήλωσης σε ετήσια βάση».

Στην ημερίδα έγινε εκτενής αναφορά στις αλλαγές που επέφεραν στο φορολογικό πλαίσιο της χώρας οι νόμοι 3842/2010, 3943/2011, 4110/2013 & 4141/2013.

Συγκεκριμένα αναλύθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

  • Φορολογική Κατοικία: αλλαγή και ετήσια τεκμηρίωση
  • Οι Δηλώσεις των Κατοίκων Εξωτερικού
  • Οι αλλαγές στις κλίμακες, τα εισοδήματα από Ενοίκια και Τόκους
  • Η φορολογική αντιμετώπιση των Συντάξεων από και προς τις ΗΠΑ
  • Ο επαναπατρισμός Κεφαλαίων στην Ελλάδα
  • Η αγορά των Ακινήτων σήμερα
  • Η φορολόγηση των Ακινήτων
  • Δωρεές, Γονικές Παροχές και Κληρονομιές.

Η TaxΕxperts, για την ενημέρωση όλων των ομογενών, αποφάσισε να διανείμει δωρεάν το υλικό του σεμιναρίου, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε ΕΔΩ.

Ετήσια συνδρομή στον ελληνικό και διεθνή φορολογικό οδηγό

Φορολογική Ανάλυση 50 χωρών
η σχέση με την Ελλάδα αναφορικά με εισοδήματα, τόκους, μερίσματα, ΦΠΑ
Εταιρικό και Χρηματοοικονομικό πλαίσιο
Απεριόριστη πρόσβαση στις Φορολογικές Μελέτης της TaxExperts
Απεριόριστη πρόσβαση στους βασικούς Φορολογικούς Νόμους της Ελλάδας
Κόστος 90 ευρώ / έτος + ΦΠΑ

Εγγραφή